Hill + Knowlton Guatemala


Client: Hill + Knowlton Guatemala
Location: Centro Corporativo Guayacán, Guatemala City
Architects/Interior designers: Studio Domus
General contractor: Studio Domus
Project area: 3,767 sq ft / 350.09 m2
Project year: Design/Completion: 2009
Photography: Marko Bradich 

This small intervention for a world-renowned public relations agency is based on the need of a flexible and expandable space, but sharing common areas with a neighbor company in the same group. Its condition was to execute a piece with much corporate identity and distinction with a limited budget. The use of existing furniture was crucial for the viability of the project so, the ideal distribution and the subtle elimination of tall items that interrupted the view created a refreshing brand-new look. The wood’s light tone and aluminum fittings on the desks were used on the office doors as well to create greater spatial integration.

The design concept resulted in an office with much amplitude, transparency, and a dynamic space where employees can exchange ideas quickly and effectively. The use of the energetic orange color on the chairs stimulates sight and breaks the monochromatic proposal. The work area has the privilege of windows and views of the city, providing staff with greater comfort.

This project successfully resolves the budget and image challenges and demonstrates that sometimes limited resources used with a lot of creativity can result in an area were working is a pleasure. 

Back to photos