Location: Edificio Reforma 10 Guatemala City 
Architects/Interior Designers: Studio Domus
General contractor: Studio Domus
Project area: 6,721.74 sq ft / 642 m2
Project year: 2012
Photography: Alejandro de Leon

Nivea's Beiersdorf new corporate headquarters, located in Reforma 10 Building in Guatemala City, is characterized as a dynamic space where the energy flows spontaneously, thanks to the architectural design achieved, based on the requirements of Beiserdorf in Germany.

Being a high-impact brand recognized worldwide, the need to migrate to a new space that reflects its corporate culture, leads to a design that would meet their international requirements, both aesthetically and in terms of corporate identity. Thats why they selected Studio Domus to run the project .

Salient features of the project are the provision of common and private areas, meeting point, a sober reception and recreation area .

The color palette is monochromatic, adhered to a concept that varies in the range from black to white, using various shades of gray as an accent. For furniture, we chose brands that support the sustainability culture: all chairs, desks, work tables and assembly are from Herman Miller. The modular carpet is from Shaw Contract Group.

Work areas are open, a current trend that encourages teamwork and interpersonal relationships. However, private spaces were designed to support any event that involves noise-free concentration.

The café area is a dual-function recreational space in time that is transformed into a training room for larger gatherings, which maximizes space and provides solutions that enhance the efficiency in every aspect.

The recreation zone is a main focus because it encourages a space where collaborators can take a break. Another important aspect is the service and cleaning area, isolated from the rest: does not interrupt the flow in the working points.

Being a project based on guidelines from Beiersdorf in Germany, it was expected that the standards in terms of sustainability, efficiency and safety are strictly high. This achieved a LEED SILVER certification.

Back to photos